Jump to content


Photo

Wii U can't connect to wifi networks?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 grahamf

grahamf

    The Happiness Fairy

  • Members
  • 2,532 posts

Posted 28 December 2015 - 11:08 AM

I'm scratching my head on this.

 

When I got home from holidays I fired up my Wii U to download SMG, but it refused to connect to the internet.

 

Rebooting the Wii U and router multiple times did not help.

The Wii U can see all wifi networks and recognizes the encryption used, but attempting to connect to mine, my phone, and any other gets the error of "no WIfi networks found." despite being able to see all networks in the vicinity just two screens ago. I verified that I'm typing the correct password

Eventually I got it working, but only for twenty minutes after which it refused to connect again.

I reset my router to factory defaults and set up a completely different network, which made no difference.

 

I suspect my wifi card is gone. I'm away for a little longer but I left my Wii U unplugged and ordered a USB ethernet adapter.

 

Is there anything else I can do? I don't want to call Nintendo as I have a massive library on my hard drive and upgraded the Wii U's gamepad battery.


$̵̵͙͎̹̝̙̼̻̱͖̲̖̜̩̫̩̼̥͓̳̒̀ͨ̌̅ͮ̇̓ͮ̈͌̓̔̐͆ͩ̋͆ͣ́&̾̋͗̏̌̓̍ͥ̉ͧͣͪ̃̓̇̑҉͎̬͞^̸̠̬̙̹̰̬̗̲͈͈̼̯̞̻͎ͭ̐ͦ̋́̆̔̏̽͢$̻̜͕̜̠͔̮͐ͬ̍ͨͩͤͫ͐ͧ̔̆͘͝͞^̄̋̄͗̐ͯͮͨͣ͐͂͑̽ͩ͒̈̚͏̷͏̗͈̣̪͙̳̰͉͉̯̲̘̮̣̘͟ͅ&̐ͪͬ̑̂̀̓͛̈́͌҉҉̶̕͝*̗̩͚͍͇͔̻̬̼̖͖͈͍̝̻̪͙̳̯̌̅̆̌ͥ̊͗͆́̍ͨ̎̊̌͟͡$̶̛̛̙̝̥̳̥̣̥̞̝̱̺͍̭̹̞͔̠̰͇ͪ͋͛̍̊̋͒̓̿ͩͪ̓̓͘^̈ͥͩͭ͆͌ͣ̀̿͌ͫ̈́̍ͨ̇̾̚͏̢̗̼̻̲̱͇͙̝͉͝ͅ$̢̨̪̝̗̰͖̠̜̳̭̀ͥͭͨ̋ͪ̍̈ͮͣ̌^ͦ̏ͬ̋͑̿́ͮ̿ͨ̋̌ͪ̓̋̇͆͟҉̗͍$̛̪̞̤͉̬͙̦̋ͣͬ̒͗̀̍͗̾̽̓̉͌̔͂̇͒̚̕͜^̧͎̖̟̮͚̞̜̮̘͕̹͚̏ͩ͐ͯ͑̍̍̀͒͘*̿ͨ̽̈́͐ͭ̌̈͋̚͟͝҉͕̙*̨̢̭̭̤̺̦̩̫̲͇͕̼̝̯̇ͨ͗̓̃͂ͩ͆͂̅̀̀́̚̚͟%̨͚̙̮̣̭͖͕͙ͣ̽ͮͤ́ͫ̊̊̐̄̌ͣ͌̉̔͊̽̾ͨ^̢̹̭͍̬̖͇̝̝̬̱͈͔̹͉̫̿͛̄̿͊͆ͦ̃ͮͩ͌ͭ̔ͫ̆͞ͅͅ%̵̼̖̻̘ͪͤ̈̃̓̐̑ͩͭ̄̑͊ͫ̆̌̄͡*̴̮̪͕̗̩͇͇ͪ̑̊̈́́̀͞^̼̝̥̦͇̺̘̤̦͕̦̞͑̑ͯ̂ͯ̕͞%ͮͫ̿ͫ̊̈̔̍҉҉̴̸̡*̛̭̖͇͚̝̤̬̰̅̎ͥͯ̓͑̾ͬͨͮ́̕͝^̧̽͋̈ͤͮ̈́́̍ͧ̊҉͇̙̣̯̀́%̴̡̛̘͚͈̗̖̮̫̏̆ͦ̽̔̈̽͒͛̈

 


#2 Big Boss

Big Boss

    Pokey

  • Members
  • 1,114 posts

Posted 29 December 2015 - 12:02 AM

Try these steps

 

1. Go into connection types, Hit "Manual Configuration"

 

2. Input your SSID

 

3. Input the correct security type, this is key.

 

4. Put your password in properly

 

5. For ip address "Do not auto obtain".

 

6. open up cmd in your computer, type in ipconfig

 

7. Now input that ip address but add 10 to the last number so "192.168.0.1" will be entered as "192.168.0.11"

 

8. Enter the rest of your info inside such as subnet mask and default gateway exactly as you see it in your ipconfig.

 

9. Now hit next, hit configure now for your DNS.  When asked about DNS hit "Dont auto obtain".

 

10. For the first server put in 8.8.8.8

 

11. For the second server put in 8.8.4.4

 

12. Hit Next, when asked about a proxy hit no proxy

 

13. Leave mtu as the default



#3 grahamf

grahamf

    The Happiness Fairy

  • Members
  • 2,532 posts

Posted 29 December 2015 - 08:29 AM

Didn't help. Still the "could not find wifi networks" error instead of any other error.


Edited by grahamf, 29 December 2015 - 08:30 AM.

$̵̵͙͎̹̝̙̼̻̱͖̲̖̜̩̫̩̼̥͓̳̒̀ͨ̌̅ͮ̇̓ͮ̈͌̓̔̐͆ͩ̋͆ͣ́&̾̋͗̏̌̓̍ͥ̉ͧͣͪ̃̓̇̑҉͎̬͞^̸̠̬̙̹̰̬̗̲͈͈̼̯̞̻͎ͭ̐ͦ̋́̆̔̏̽͢$̻̜͕̜̠͔̮͐ͬ̍ͨͩͤͫ͐ͧ̔̆͘͝͞^̄̋̄͗̐ͯͮͨͣ͐͂͑̽ͩ͒̈̚͏̷͏̗͈̣̪͙̳̰͉͉̯̲̘̮̣̘͟ͅ&̐ͪͬ̑̂̀̓͛̈́͌҉҉̶̕͝*̗̩͚͍͇͔̻̬̼̖͖͈͍̝̻̪͙̳̯̌̅̆̌ͥ̊͗͆́̍ͨ̎̊̌͟͡$̶̛̛̙̝̥̳̥̣̥̞̝̱̺͍̭̹̞͔̠̰͇ͪ͋͛̍̊̋͒̓̿ͩͪ̓̓͘^̈ͥͩͭ͆͌ͣ̀̿͌ͫ̈́̍ͨ̇̾̚͏̢̗̼̻̲̱͇͙̝͉͝ͅ$̢̨̪̝̗̰͖̠̜̳̭̀ͥͭͨ̋ͪ̍̈ͮͣ̌^ͦ̏ͬ̋͑̿́ͮ̿ͨ̋̌ͪ̓̋̇͆͟҉̗͍$̛̪̞̤͉̬͙̦̋ͣͬ̒͗̀̍͗̾̽̓̉͌̔͂̇͒̚̕͜^̧͎̖̟̮͚̞̜̮̘͕̹͚̏ͩ͐ͯ͑̍̍̀͒͘*̿ͨ̽̈́͐ͭ̌̈͋̚͟͝҉͕̙*̨̢̭̭̤̺̦̩̫̲͇͕̼̝̯̇ͨ͗̓̃͂ͩ͆͂̅̀̀́̚̚͟%̨͚̙̮̣̭͖͕͙ͣ̽ͮͤ́ͫ̊̊̐̄̌ͣ͌̉̔͊̽̾ͨ^̢̹̭͍̬̖͇̝̝̬̱͈͔̹͉̫̿͛̄̿͊͆ͦ̃ͮͩ͌ͭ̔ͫ̆͞ͅͅ%̵̼̖̻̘ͪͤ̈̃̓̐̑ͩͭ̄̑͊ͫ̆̌̄͡*̴̮̪͕̗̩͇͇ͪ̑̊̈́́̀͞^̼̝̥̦͇̺̘̤̦͕̦̞͑̑ͯ̂ͯ̕͞%ͮͫ̿ͫ̊̈̔̍҉҉̴̸̡*̛̭̖͇͚̝̤̬̰̅̎ͥͯ̓͑̾ͬͨͮ́̕͝^̧̽͋̈ͤͮ̈́́̍ͧ̊҉͇̙̣̯̀́%̴̡̛̘͚͈̗̖̮̫̏̆ͦ̽̔̈̽͒͛̈

 


#4 Big Boss

Big Boss

    Pokey

  • Members
  • 1,114 posts

Posted 29 December 2015 - 10:47 AM

thats what fixed mine so I got nothin else : /



#5 Segata

Segata

    wall crusher

  • Members
  • 4,738 posts
  • NNID:Ryudo9
  • Fandom:
    Dreamcast,Retro SEGA

Posted 29 December 2015 - 02:21 PM

same problem


Game Collection

Life?!...What console is that on?

g6gtaHT.png

GEN2GEN YouTube

 


#6 Nukie

Nukie

    Green Koopa Troopa

  • Members
  • 46 posts

Posted 03 January 2016 - 02:09 AM

My wifi is playing up too. It doesn't work when the external hard drive plugged into the usb port.
I'm gonna try an ethernet adapter as well.

#7 grahamf

grahamf

    The Happiness Fairy

  • Members
  • 2,532 posts

Posted 03 January 2016 - 08:36 AM

I left my Wii U unplugged while I went home for New Years. Came back Saturday and it works fine now. I'm keeping my new adapter on hand though as it might stop working again.


$̵̵͙͎̹̝̙̼̻̱͖̲̖̜̩̫̩̼̥͓̳̒̀ͨ̌̅ͮ̇̓ͮ̈͌̓̔̐͆ͩ̋͆ͣ́&̾̋͗̏̌̓̍ͥ̉ͧͣͪ̃̓̇̑҉͎̬͞^̸̠̬̙̹̰̬̗̲͈͈̼̯̞̻͎ͭ̐ͦ̋́̆̔̏̽͢$̻̜͕̜̠͔̮͐ͬ̍ͨͩͤͫ͐ͧ̔̆͘͝͞^̄̋̄͗̐ͯͮͨͣ͐͂͑̽ͩ͒̈̚͏̷͏̗͈̣̪͙̳̰͉͉̯̲̘̮̣̘͟ͅ&̐ͪͬ̑̂̀̓͛̈́͌҉҉̶̕͝*̗̩͚͍͇͔̻̬̼̖͖͈͍̝̻̪͙̳̯̌̅̆̌ͥ̊͗͆́̍ͨ̎̊̌͟͡$̶̛̛̙̝̥̳̥̣̥̞̝̱̺͍̭̹̞͔̠̰͇ͪ͋͛̍̊̋͒̓̿ͩͪ̓̓͘^̈ͥͩͭ͆͌ͣ̀̿͌ͫ̈́̍ͨ̇̾̚͏̢̗̼̻̲̱͇͙̝͉͝ͅ$̢̨̪̝̗̰͖̠̜̳̭̀ͥͭͨ̋ͪ̍̈ͮͣ̌^ͦ̏ͬ̋͑̿́ͮ̿ͨ̋̌ͪ̓̋̇͆͟҉̗͍$̛̪̞̤͉̬͙̦̋ͣͬ̒͗̀̍͗̾̽̓̉͌̔͂̇͒̚̕͜^̧͎̖̟̮͚̞̜̮̘͕̹͚̏ͩ͐ͯ͑̍̍̀͒͘*̿ͨ̽̈́͐ͭ̌̈͋̚͟͝҉͕̙*̨̢̭̭̤̺̦̩̫̲͇͕̼̝̯̇ͨ͗̓̃͂ͩ͆͂̅̀̀́̚̚͟%̨͚̙̮̣̭͖͕͙ͣ̽ͮͤ́ͫ̊̊̐̄̌ͣ͌̉̔͊̽̾ͨ^̢̹̭͍̬̖͇̝̝̬̱͈͔̹͉̫̿͛̄̿͊͆ͦ̃ͮͩ͌ͭ̔ͫ̆͞ͅͅ%̵̼̖̻̘ͪͤ̈̃̓̐̑ͩͭ̄̑͊ͫ̆̌̄͡*̴̮̪͕̗̩͇͇ͪ̑̊̈́́̀͞^̼̝̥̦͇̺̘̤̦͕̦̞͑̑ͯ̂ͯ̕͞%ͮͫ̿ͫ̊̈̔̍҉҉̴̸̡*̛̭̖͇͚̝̤̬̰̅̎ͥͯ̓͑̾ͬͨͮ́̕͝^̧̽͋̈ͤͮ̈́́̍ͧ̊҉͇̙̣̯̀́%̴̡̛̘͚͈̗̖̮̫̏̆ͦ̽̔̈̽͒͛̈

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Anti-Spam Bots!